DatamannNyhedsmailen fra Vitec Datamann A/S
December 2015


I denne nyhedsmail:

  • God jul og godt nytår
  • Vitec Datamann A/S
  • Ny WeDo ver. 9
  • Året 2015
  • Workshops
  • WebAdm løsningen til bestyrelsesadgang
WeDo support
Tlf. 39 53 75 30
man - tor 8.00 - 16.00
fredag 8.00 - 15.30
wedo@datamann.dk


Teknisk support
Tlf. 39 53 75 35
man - tor 8.00 - 16.00
fredag 8.00 - 15.30
top@datamann.dk


Salg
Jesper Torbensen
jet@datamann.dk
2267 2665
God jul og godt nytår

Vi vil gerne slutte året af med en lille nytårshilsen til alle vore kunder. Vi håber I har haft en god jul og ønsker jer alle et rigtig godt nytår.

Vitec Datamann A/S

Som de fleste nu har bemærket, har Datamann A/S skiftet navn til Vitec Datamann A/S pr. 1.7.2015. Det betyder at vi nu er en del af Vitec Software Group AB – et børsnoteret Svensk software firma med ca. 450 ansatte i Sverige, Norge, Finland og Danmark, en samlet omsætning på SEK 650 mio, og en børsværdi på mere end SEK 2 mia.

Set med WeDo øjne er vi kommet i rigtigt godt selskab, for Vitec er Nordens største leverandør af systemer til ejendomsadministration med mere end 1.000 kunder i hele Norden. På kort sigt vil vore kunder i Danmark ikke mærke nogen forskel, men på længere sigt får vi adgang til teknologi og løsninger, som vi ellers ikke ville kunne udvikle alene til det danske marked.

Ny WeDo ver. 9

Så er det også ved at være tid for de første testinstallationer af den længe ventede ver. 9 af WeDo. Det forventes, at vi installerer hos et mindre advokatkontor i januar 2016, og baseret på det forløb, vil opgraderingerne fortsætte for øvrige kunder i resten af 2016.

Året 2015

I 2015 har vi selvsagt været travlt optaget med at færdiggære den nye ver. 9, men andre ting har også fyldt vores kalender, så alt i alt har det været et særdeles travlt år. Ud over fusionen med Vitec, som har krævet en del omlægning af vor administration og interne IT, har vore lovgivere holdt os beskæftiget med en ny lejelov og en ny lejekontrakt. Det sidste viste sig at være udfordrende, idet man i formkravene havde valgt en detaljeringsgrad som var endog særdeles vanskelig at opfylde. Det er dog lykkedes og de kunder der har brug for den nye lejekontrakt, kan kontakte Bettina via mail (beb@datamann.dk), så vil hun sikre implementeringen hos jer. De nye formkrav har dog betydet at man som minimum skal anvende Office 2010 for kunne bruge kontrakten. Hvis man ikke har det, kan Jesper være behjælpelig med en opgradering, ham kan I også kontakte via mail (jet@datamann.dk).

Workshops

Vi har også holdt mange korte uddannelsesforløb, eller "Workshops" som man kan kalde det, hvor vi fokuserer på effektivisering af ét forretningsområde af gangen. Her har der hos vores administrations-kunder især været fokus på andelsoverdragelser, med at få lavet alle dokumenter i forløbet til 100% flettedokumenter, og til at indføre elektronisk underskrift med Nem-ID mellem parterne, så handlerne er afsluttet langt hurtigere end tidligere. Ud over dokumenterne handler det også om gode forretningsgange, hvor alle oplysninger registreres én gang de rigtige steder i WeDo, så de efterfølgende kan anvendes af alle i handlens forløb. Alle kunder der har været igennem sådan et forløb, har udtrykt stor begejstring for resultatet.

WebAdm løsningen til bestyrelsesadgang

Vi har haft en del udfordringer i det forgangne år på dette område. Udfordringen kan kort beskrives ved at brugerne er vores kunders kunder, og mens 99% af vore kunder anvender Windows PC'er, så er andelen måske kun 70% når vi kommer ud i de private hjem. Hertil kommer en stadig krig om teknologi og rettigheder mellem Microsoft, Google, Apple og Oracle som til stadighed vanskeliggør brugernes anvendelse af løsninger på tværs af disse systemer/platforme, herunder afviklingen af WebAdm. P.t. har vi dog en løsning, der kører på de fleste platforme, så de kunder der vil tilbyde bestyrelsesadgang fra f.eks. Apple/Mac, kan gøre det med vores Java baserede løsning. Hvis man har egen server, skal der således etableres en Java Webserver til denne adgang, hvis man er ASP kunde hos os, skal man bare køre på vores nyeste server hvor dette er etableret, for at kunne tilbyde det.

På sigt venter vi på vores leverandør Micro Focus skal frigive Acu Extend 10.1, hvor der åbnes for anvendelse af HTML5, som er den nye "hotte" standard for webapplikationer til afvikling i alle browsere og på alle platforme. Forventet tidspunkt er medio 2016 og her må vi så se om det forhåbentlig opfylder vores behov for afvikling på alle platforme.

Med venlig hilsen
Vitec Datamann A/S
WeDo GruppenSjælland og Hovedstadsregionen: Vitec Datamann A/S  -  Rosenkæret 22a, 2860 Søborg
Jylland og Fyn: Vitec Datamann A/S  -  Snaremosevej 21, 7000 Fredericia